Ion Cristoiu: Traian Horia ne trimite o nouă corespondență din Anglia – Al patrulea Reich german

Ion Cristoiu: Traian Horia ne trimite o nouă corespondență din Anglia - Al patrulea Reich german

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de duminică", de pe blogul său, despre relațiile diplomatice din ce în ce mai tensionate ale Uniunii Europene.

Cristoiu atrage atenția în privința influenței pe care Germania o are asupra întregului bloc comunitar, și abordează în același timp problema pericolului islamist.

"Astăzi, o parte mare din Europa- eventual cea pe care s-a depus praful, numită și “Europa tradiției”- este pierdută, iar restul se află în poșeta noului Reich german. Să nu superi Germania- își ia lua poșeta și pleacă acasă.

(…) Un singur lucru nu reușesc analiștii politici și oracolele de televiziune din Occident să precizeze: care este linia de demarcație pe care se vor întâlni noul Reich german- cel eliberat de sub “asuprirea” lui Donald Trump și califatul islamist revărsat spre Europa dinspre Siria, pe “politicile” lui Barack Obama, fost lider la Casa Albă și marele prieten al Angelei Merkel? Va fi linia aceea de demarcație pe o câmpie, pe vreun deal, poate pe banda de avarie a unui bulevard din capitala Arabiei Saudite? Un reportaj pe postul Al-Jazeera- televiziunea cu puț de petrol în fundul curții, tocmai ne arată un islamist bărbos vârât în papuci, care stă la soare pe lada de grenade și explică degajat unui reporter, misiunea lui din vârf de munte: “Coborâm de-aici, cucerim Europa, Anglia și Rusia, și facem un califat mare”. Europa este azi dorită inclusiv din văgăunile Afganistanului., iar cel mai mare califat islamic ar trebui să treacă prin Drobeta Turnu-Severin, pe urmă pe la Parlamentul din București- să vadă care-i treaba cu corupția, să poposească scurt pentru un ceai oriental la locul unde vrea Ponta să înfigă mega-moscheea și-apoi să-și continue drumul până în birourile din Bruxelles ale Uniunii Europene. Evident, dacă acel Bruxelles și acea Uniune Europeană n-au fost deja înghițite, fără masticație, de noul Reich german.

Un reportaj precum cel difuzat de Al Jazeera împinge previzibil aer tare în plămânii radicalismului islamic- vine într-adevăr o zi în viața unora dintre tinerii extremiști din Occident când chatul cu prietenii, iarba, șaorma, încremenitul peisaj occidental, politețea falsă din stradă, jobul plictisitor, liceul plin de reguli stupide, Fiscul sau jocurile pe calculator se doresc duse și când rămâne doar exaltarea- biciuită de reportajele cu bărboși solitari care “luptă” din greu în lanurile de “cruciați”. Comunități din Marea Britanie au furnizat voluntari și fonduri pentru jihadismul internațional și pentru alienarea religioasă numită Stat Islamic, DAESH, iar azi, ca și follow-up pe subiect, presa britanică raportează că mai mult de 23000 de jihadiști identificați locuiesc în Regat, din care 3000 sunt considerați “amenințare” și sunt monitorizați permanent. Cum ar spune criticii săi neadormiți, globalismul neo-liberal de azi afișează ambalajul dar nu pune și prețul produsului pe raft", notează jurnalistul în "Gândul de duminică".