IRAN. Regimul a declarat că „REVOLTA a luat sfârşit“, dar protestele CONTINUĂ (VIDEO)

IRAN. Regimul a declarat că „REVOLTA a luat sfârşit“, dar protestele CONTINUĂ (VIDEO)

Deși șeful Gărzilor Revoluționare, al regimului de la Teheran, a declarat că „revolta a luat sfârşit”, protestele au continuat în Iran, în special în provincie.

Activiștii locali au anunțat peste 50 de morți și trei mii de arestări de la începutul revoltelor, în urmă cu peste o săptămână.

Regimul iranian a trimis gărzi de elită în întreaga ţară pentru a descuraja noi proteste antiguvernamentale, notează Reuters.

Regimul a declarat că „REVOLTA a luat sfârşit“ deși protestele CONTINUĂ

#DIRECT_ONE_1l2pdn#

Străzile oraşelor sunt invadate de demonstranţi proguvernamentali care cer pedepsirea exemplară a protestatarilor.

Din exil, prinţul moştenitor al Iranului pune presiune pe comunitatea internaţională, ca să treacă de partea demonstranţilor. Apelurile lui au avut ecou puternic la Casa Albă.

Prinţul moştenitor al Iranului, Reza Pahlavi,fiul ultimului Şah a acuzat regimul că iroseşte bogăţiile Iranului pe aventuri externe şi pe finanţarea unor grupări teroriste.

„Oamenii nu o să mai îndure acest circ. Nu contează cine e în frunte, sistemul a eşuat. Şi-a dovedit eşecul, a dovedit că mai mult decât orice se gândeşte la propriul interes, nu la cel al poporului iranian”, a declarat prinţul Reza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu