ISIS a revendicat atentatul de la Nisa: ”Autorul operațiunii este un soldat al Statului Islamic”

ISIS a revendicat atentatul de la Nisa: ”Autorul operațiunii este un soldat al Statului Islamic”

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atentatul comis pe 14 iulie la Nisa, în urma căruia au fost ucise 84 de persoane, potrivit unui anunț al agenției de propagadă jihadistă Amaq, informează Le Figaro.

”Autorul operațiunii (…) de la Nisa, din Franța, este un soldat al Statului Islamic. El a executat operațiunea ca răspuns la apelurile lansate pentru a lovi cetățenii țărilor care fac parte din colaiția internațională care luptă împotriva ISIS”, se arată în anunțul transmis de agenția Amaq, care citează o sursă de securitate.

Potrivit unei surse apropiate achetei deschise în urma tragediei de la Nisa, ministerul francez de Interne a luat act de revendicarea atentatului, în acest moment încercându-se autentificarea mesajului transmis de gruparea teroristă.

Conform celui mai recent bilanț oficial al masacrului din sudul Franței, 84 de oameni au fost uciși și cel puțin 200 răniți, după ce un camion a intrat în plin în mulțimea adunată pe Promenade des Anglais pentru a urmări spectacolul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale a Franței.