Israel a efectuat lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian

Israel a efectuat lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Conform unor corespondenți ai agenției France Presse și a unor martori, în cursul nopții de miercuri spre joi, Israelul a efectuat lovituri aeriene aupra Fâșiei Gaza, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian.

Mai multe noi rachete palestiniene au fost trase după aceste lovituri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.

Armata israeliană era pe punctul de a „lovi Fâșia Gaza”

Potrivit unui comunicat dat publicității la orele 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că era pe punctul de a „lovi Fâșia Gaza”.

Conform unor surse de securitate locale şi martorilor, primele lovituri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza).

Două noi rachete trase în direcția Israelului din Fâșia Gaza au fost văzute de un corespondent al AFP, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locuri ale acestui micro-teritoriu cu 2,3 milioane de locuitori aflați sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în anul 2007, scrie hotnews.ro.

A doua serie de lovituri aeriene israeliene a vizat un centru de antrenament

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), un grup armat palestinian laic, a revendicat că a efectuat „un tir de baraj de rachete (…) ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza” printre altele. De partea israeliană, sirenele de avertizare au sunat în Sderot, un oraş din sudul Israelului din vecinătatea Fâşiei Gaza, potrivit armatei.

Surse locale de securitate au precizat că a doua serie de lovituri aeriene israeliene a vizat un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam la sud-vest de oraşul Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)