Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani

Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani
Manunchi de seringi pregătite pentru vaccinare

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat marți furnizorilor de asistență medicală că pot administra vaccinuri împotriva coronavirusului copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care au boli grave de fond, care ar putea să-i facă mai vulnerabili la COVID-19.

Într-un document publicat de minister, instituția a subliniat că vaccinarea se aplică celor care au o „mare probabilitate de a face forme grave de boală și chiar de a deceda după infectarea cu noul coronavirus”.

Autorizațiile pentru copiii individuali trebuie acordate de furnizorul de asistență medicală și apoi validate de minister. Politica ministerului ar fi reducerea la minimum a numărului de autorizații și eliberarea acestora numai pentru cei cu cel mai mare risc, a spus acesta, scrie timesofisrael.com.

Ministerul Sănătății a declarat că afecțiunile medicale care ar putea justifica o astfel de autorizare includ obezitate extremă, boli pulmonare cronice severe, tulburări de neurodezvoltare, insuficiență cardiacă congestivă, anemie falciformă și boli autoimune severe.

În ceea ce privește copiii tratați cu medicamente care le dăunează sistemului imunitar, ministerul a spus că, în fiecare caz individual, medicul ar trebui să explice părinților considerațiile. Chiar dacă aprobarea este dată, declarația spune că decizia finală va reveni părinților.

Orice aprobare acordată va fi individuală și nu va fi în vigoare pentru toți cei care aparțin aceluiași grup de risc.

Vaccinul administrat copiilor care primesc aprobarea trebuie să fie produs dePfizer-BioNTech, a spus ministerul. Doza va fi mai degrabă de 1,0 mililitri decât cea normală de 3,0.

Dezvoltarea a venit după ce atât Pfizer, cât și Moderna au extins studiile privind vaccinul la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Moderna a declarat luni că se așteaptă să aibă suficiente date pentru a solicita autorizația FDA la copiii mai mici până la sfârșitul acestui an sau începutul anului 2022.

Pfizer a spus anterior că se așteaptă să aplice în septembrie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Rezultatele pentru două grupe de vârstă mai mici care au început testarea puțin mai târziu ar trebui să fie disponibile până în octombrie sau noiembrie, potrivit companiei.

Israelul vaccinează deja adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, deoarece cazurile cu varianta Delta a virusului au crescut rapid, în ciuda vaccinării pe scară largă în rândul adulților din țară.

Cazurile zilnice de coronavirus au atins un alt nivel marți, datele din Ministerul Sănătății indicând 2.212 noi purtători confirmați cu o zi mai devreme, cifre nevăzute de la mijlocul lunii martie.

Au existat 138 de pacienți în stare gravă începând de marți dimineață, o creștere cu 17 față de noaptea precedentă.

Ministerul Sănătății a declarat că numărul cazurilor active a fost de 13.147, numărul de decese fiind constant la 6.461.