”Israelul e un stat terorist” – Erdogan, la summitul extraordinar al liderilor musulmani

”Israelul e un stat terorist” - Erdogan, la summitul extraordinar al liderilor musulmani
Foto: telesurtv.net

Israelul este un ”stat ocupant” și ”terorist”, a susținut președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în deschiderea unui summit extraordinar al liderilor din lumea arabă, întrunit după decizia Washingtonului de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

"Israelul este un stat ocupant. Mai mult, este un stat terorist", a declarat Erdogan, la deschiderea summitului ce se desfășoară la Istanbul, citat de AFP.

"Comunitatea musulmanilor nu va păstra tăcerea în fața acestei decizii. Această decizie luată de Statele Unite este nulă și neavenită", a declarat Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, în deschiderea unei reuniuni a miniștrilor Afacerilor Externe din statele OCI, o structură panislamică.

Turcia a solicitat comunității internaționale să recunoască Ierusalimul de Est drept capitala unui stat palestinian.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său