Italia: 99 de sirieni au fost salvați de polițiștii români de frontieră

Italia: 99 de sirieni au fost salvați de polițiștii români de frontieră
99 de imigranţi sirieni, aflaţi pe o barcă în derivă, în apele teritoriale italiene, au fost salvaţi de nava românească "Ştefan cel Mare", aflată în misiune. Poliţiştii de frontieră de pe nava "Ştefan...

99 de imigranţi sirieni, aflaţi pe o barcă în derivă, în apele teritoriale italiene, au fost salvaţi de nava românească „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune.

Poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” au salvat imigranţii care se aflau pe un pescador de mici dimensiuni, relatează Mediafax.

Poliţiştii le-au acordat imediat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii, 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori, le-au declarat autorităţilor că sunt sirieni şi că ar fi vrut să ajungă spaţiul Schengen.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni, la începutul lunii august, nava a depistat în apele teritoriale italiene o altă ambarcaţiune, cu alţi 95 de imigranţi sirieni la bord.

Scopul principal al Operaţiunii Maritime este acela de combatere a migraţiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului