Italia: Ministrul de interne îl ameninţă pe un cunoscut scriitor că îl va lăsa PE MÂNA MAFIEI. ‘Este ULTIMA dintre problemele mele!’

Italia: Ministrul de interne îl ameninţă pe un cunoscut scriitor că îl va lăsa PE MÂNA MAFIEI. 'Este ULTIMA dintre problemele mele!'
Foto: Matteo Salvini / Facebook

Un scriitor italian, critic faţă politica noului guvern privind migraţia, riscă să fie lăsat pe mâna Mafiei!
Avertismentul a venit chiar de la ministrul de interne italian Matteo Salvini, care a spus că va ridica protecţia de care beneficiază din partea poliţiei scriitorul Roberto Saviano, ameninţat cu moartea de mafie.

Reacţia ministruluivine după ce, într-un editorial publicat în ziarul francez Le Monde, Roberto Saviano, care trăieşte de 12 ani sub protecţia permanentă a poliţiei, a denunţat „rasismul grosier” al lui Matteo Salvini.

Salvini invocase în mai multe rânduri ideea ridicării acestui dispozitiv de protecţie. El a reiterat-o joi, dar de această dată în calitate de ministru de interne, explicând că revine „instituţiilor competente misiunea de a evalua dacă el riscă ceva”.

„Pentru că mi se pare că el (Saviano, n.r.) petrece mult timp în străinătate, deci este corect să evaluez modul în care banii italienilor sunt cheltuiţi”, a declarat ministrul de interne, potrivit Agerpres. „Roberto Saviano este ultima dintre problemele mele şi îi trimit un sărut dacă se uită la noi. Este cineva care îmi trezeşte multă tandreţe şi afecţiune”, a adăugat el ironic.

Nu este un secret că cei doi nu se agreează, iar declaraţiile lui Matteo Salvini sunt un răspuns la ultimele critici ale lui Roberto Saviano.
„Matteo Salvini nu ştie ce sunt şi cum operează organizaţiile criminale. Matteo Salvini ignoră aceasta şi, pentru a o ascunde, vorbeşte despre imigraţi”, scrie el în editorialul apărut joi în Le Monde, denunţând „rasismul grosier” al lui Salvini, pe care îl consideră incapabil să „garanteze adevărata securitate a italienilor”.

Saviano este autorul volumului „Gomorra”, anchetă răsunătoare despre mafia napolitană cunoscută sub numele de Camorra, el fiind ameninţat cu moartea de mafie de la apariţia cărţii.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”