Italia: Se închid discotecile în aer liber / Masca de protecție, obligatorie seara, în spațiile publice

Italia: Se închid discotecile în aer liber / Masca de protecție, obligatorie seara, în spațiile publice

Duminică, autoritățile din Italia au anunţat închiderea discotecilor în aer liber şi instalarea obligativității purtării măştilor de protecție în locurile publice, seara, în încercarea de a combate răspândirea noului coronavirus.

Decretul, semnat de către Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, intră în vigoare luni, 17 august.

Astfel, purtarea măştii devine obligatorie între orele 18.00-06.00 în spațiile publice deschise.

Totodată, ordinul suspendă funcţionarea discotecilor în aer liber şi a cluburilor de noapte, notează France24.

Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie

Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

„Virusul continuă să evolueze și nu și-a parcurs cursul. Ar fi inadecvat să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă”, a declarat premierul Conte.

Acesta a precizat că extinderea este „inevitabilă”, adăugând că „în acest fel țara va fi mai sigură”.

„Deși curba de contagiune și impactul Covid-19 asupra serviciului național de sănătate s-a redus semnificativ, iar acest lucru ne încurajează, cifrele ne spun că virusul continuă să circule în țara noastră”, a spus Conte.

În plus, prelungirea perioadei va permite guvernului „să extindă măsurile necesare” și „să rămână în gardă pentru a interveni prompt dacă există o agravare a situației”, mai spune premierul italian.

Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care vin din România

Italia a anunţat extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în România a crescut abrupt.

Măsura fusese adoptată de autoritățile de la Roma săptămâna trecută și ar fi urmat să înceteze pe 31 iulie 2020.

„Tocmai am semnat un ordin care dispune carantina pentru cei care au petrecut ultimele 14 zile în România și Bulgaria. Această măsură este deja în vigoare pentru țările din afara UE și din afara spațiului Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. Încă este nevoie de multă prudență”, a menționat Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății.

Carantina impusă românilor pune în pericol afacerile italienilor

Oamenii de afaceri din provincia Veneto sunt nemulțumiți și, în același timp, îngrijorați, după ce România a fost trecută pe lista neagră a Italiei.

Mario Moretti Polegato, un important om de afaceri italian și consul general onorific al României la Treviso a declarat că măsura este un inconvenient nu numai pentru cei care se bazează pe muncitorii sezonieri, ci și pentru afacerile care depind de materiile prime care provin din România și Bulgaria.

Totmai multe statecondiționează intrarea românilor pe teritoriile lor, de teama infectărilor cucoronavirus.

Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda,Italia, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria interzic accesul românilor sau impun restricții, în vreme ce presa internațională se teme că România va deveni “Brazilia Europei”.

Tags: