Iulia Timoşenko figurează, în mod simbolic, pe lista de vot a opoziţiei la alegerile legislative din Ucraina

Iulia Timoşenko figurează, în mod simbolic, pe lista de vot a opoziţiei la alegerile legislative din Ucraina
Numele fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko, dar și cel al fostului ministrul de Interne ucrainean, Iuri Lutșenko au fost incluse pe listele de la alegerile legislatived de anul acesta. Gestul este...

Numele fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko, dar și cel al fostului ministrul de Interne ucrainean, Iuri Lutșenko au fost incluse pe listele de la alegerile legislatived de anul acesta.

Gestul este unul simbolic întrucât ambii sunt încarcerați pentru fapte de corupție, scrie ediția online a Radio Europa Liberă.

Timoşenko a fost condamnată anul trecut la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în cadrul unui contract cu Rusia privind livrările de gaze, în timp ce Lutșenko are de ispășit patru anide închisoare pentru abuz de putere și spălare de bani.

Alegerile legislative – primul test electoral important al preşedintelui Viktor Ianukovici de la alegerea sa, în 2010 – vor fi atent urmărite de statele occidentale ale căror relaţii cu regimul ucrainean s-au tensionat din cauza urmăririlor iniţiate împotriva opozanţilor.

Ultima oră
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)