Jaf CA ÎN FILME la Londra: 160 de volume de colecție au fost furate dintr-un depozit

Jaf CA ÎN FILME la Londra: 160 de volume de colecție au fost furate dintr-un depozit
foto: itv.com

Mai multe cărți de anticariat care valorează peste două milioane de lire sterline au fost furate dintr-un depozit din vestul Londrei de către o echipă de hoți cu un plan atât de bine pus la punct încât sistemele de securitate nu s-au activat când aceștia au coborât prin tavan.

Echipa formată din trei persoane a părăsit depozitul cu 160 de volume după ce au dat lovitura în depozitul din Heathrow. Aparent, hoții ar fi urcat pe acoperiș și au tăiat orifici de intrare în luminatoarele realizate din fibră de sticlă ranforsată înainte să coboare în rapel pe frânghii circa 12 metri, evitând alarmele cu senzori de mișcare.

Scotland Yard-ul a confirmat că un „număr de cărți valoroase”, multe din secolele 15 și 16, au fost furate în jaful ce a avut loc în noaptea dintre 29 și 30 ianuarie. În urma acestuia, un comerciant a pierdut cărți de 680.000 de lire. Cea mai valoaroasă dintre acestea este „De Revolutionibus Orbium Coelestium”, cartea lui Nicolaus Copernic, scris în 1566, estimată la 215.000 de lire sterline.

Printre alte volume furate se numără lucrări timpurii ale lui Galileo, Isaac Newton, Leonardo da Vinci și o ediție din 1569 a Divinei Comedii a lui Dante. Autoritățile iau în calcul varianta ca jaful să fi fost făcut la comandă, informează Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe