Jamie Oliver critică familiile sărace: În 7 cazuri din 10, cele mai sărace familii din Marea Britanie aleg cea mai scumpă variantă să se hrănească

Jamie Oliver critică familiile sărace: În 7 cazuri din 10, cele mai sărace familii din Marea Britanie aleg cea mai scumpă variantă să se hrănească
Celebrul bucătar Jamie Oliver critică familiile sărace care, în opinia sa, cheltuiesc banii pe mâncare scumpă în loc să gătească acasă, relatează Huffington Post. ”În șapte cazuri din 10, cele mai...

Celebrul bucătar Jamie Oliver critică familiile sărace care, în opinia sa, cheltuiesc banii pe mâncare scumpă în loc să gătească acasă, relatează Huffington Post.

În șapte cazuri din 10, cele mai sărace familii din Marea Britanie aleg cea mai scumpă variantă să se hrănească”, a afirmat bucătarul.

Potrivit lui Oliver, majoritatea oamenilor săraci preferă să își cheltuie salariile pe televizoare mari în loc să cumpere mâncare sănătoasă, iar sărăcia este un motiv pentru a duce o viață sănătoasă.

“Unele dintre cele mai inspirate preparate din lume provin din zone în care oamenii o duc greu din punct de vedere financiar. De exemplu, italienii fac cele mai bune paste și nu dau mulți bani pe ingrediente”, a subliniat Jamie Oliver.

Celebrul bucătar, împreună cu un supermarket din Marea Britanie desfășoară campanii pentru schimbarea hranei în școli, ce se întind pe o perioadă de 11 ani.

Potrivit unor statistici, familiile sărace au posibilități scăzute să cumpere fructe proaspete pentru copiii lor, iar odată cu creșterea veniturilor, banii lor trebuie să meargă pe hrană sănătoasă.

Tags: