Japonia: Takeaki Matsumoto, desemnat ministru de Externe

Japonia: Takeaki Matsumoto, desemnat ministru de Externe
Guvernul japonez l-a desemnat pe Takeaki Matsumoto în funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce predecesorul său și-a dat demisia din cauza unui scandal privind o serie de donații politice, arată BBC....

Guvernul japonez l-a desemnat pe Takeaki Matsumoto în funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce predecesorul său și-a dat demisia din cauza unui scandal privind o serie de donații politice, arată BBC.

Takeaki Matsumoto, în vârstă de 51 de ani, a făcut parte din guvernul Naoto Kan și este stră-stră nepotul primului premier al Japoniei.

Potrivit sursei citate, Matsumoto este un veteran al Partidului Democrat japonez, care a avut o mare influență înainte să devină ministru de externe.

Secretarul general al Cabinetului, Yukio Edano, a declarat că Takeaki Matsumoto a fost ales datorită „capacității sale de a continua diplomația și a cunoștințelor vaste în domeniul politic”.

De asemenea, se pare că politica lui Matsumoto este pro-americană, ceea ce înseamnă că relația dintre Japonia și Statele Unite ale Americii va fi una apropiată, mai informează BBC.