Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”

Joe Biden: America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite
Foto: Hepta/Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat vineri că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea de către Rusia a unor noi teritorii din Ucraina. Joe Biden a mai afirmat că declarațiile lui Vladimir Putin nu vor speria statele occidentale:

Joe Biden, după anunțul lui Putin

”America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite şi de ameninţările sale. Nu ne sperie şi nu ne intimidează. Acţiunile lui Putin sunt un semn că se zbate, referendumurile false pe care le-a desfăşurat şi numărul pe care l-a făcut azi dimineaţă, arătând unitatea, cu oameni care se ţin de mâini… Statele Unite nu vor recunoaşte asta şi sincer, nici lumea nu o va recunoaşte. Nu poate confisca teritoriul vecinului său şi să scape cu asta, simplu”, a afirmat Joe Biden.

Joe Biden a dat asigurări că SUA va continua să asigure echipamente militare pentru ca Ucraina să se poată apăra şi va oferi încă 13 miliarde de dolari.

”America este pregătită, împreună cu aliaţii noştri NATO, să apere fiecare centimetru de teritoriu NATO. Deci, domnule Putin, nu înţelege greşit ce spun: fiecare centimetru”, a subliniat preşedintele american.

Biden a menţionat că a discutat cu alianţii şi vor fi anunţate noi sancţiuni.

Discurs furibund ținut de Vladimir Putin

Vladimir Putin a susținut un discurs în care a anunțat anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Zaporojie, Lugansk, Donețk și Herson.

„În Donețk și Lugansk, în Zaporojie și Herson, oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute și voi știți foarte bine care au fost acestea. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține legile țării noastre și legile Rusiei se vor aplica pentru noii cetățeni ai Federației Ruse, pentru că aceasta este voința a milioane de cetățeni”, a mințit Putin în discursul său.

Membrii Consiliului European au emis apoi o Declarație comună în care au respins și condamnat anexarea ilegală.

„Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu produc niciun fel de efect juridic”, au mai transmis ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe