Joe Biden nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la Summitul G20

Joe Biden nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la Summitul G20
Vladimir Putin (Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Metzel) și Joe Biden (Foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE)

Președintele SUA, Joe Biden, nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Summitul G20 care va avea loc luna viitoare în Indonezia, transmite The Guardian.

Joe Biden nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la Summitul G20 din Indonezia

Întrebat dacă va folosi reuniunea de la Bali ca pe o oportunitate pentru a discuta direct cu președintele Rusiei, liderul american a răspuns: „Asta rămâne de văzut”.

Cu toate acestea, încă nu au fost confirmate agendele celor doi șefi de stat, iar Casa Albă spune că, dacă Vladimir Putin va participa la eveniment, ar trebui să participe și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, chiar dacă Ucraina nu face parte din G20.

Este neclar deocamdată dacă Vladimir Putin va veni sau nu la summit.

În iunie, un consilier prezidențial rus spunea că liderul de la Kremlin intenționează să participe la summitul de la Bali. Tot atunci, Politico relata că președintele indonezian Joko Widodo, care s-a oferit și să faciliteze startul discuțiilor între președinții Rusiei și Ucrainei, l-a invitat la reuniune și pe Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:36 - A doua rachetă de tip sovietic, căzută pe teritoriul Republicii Moldova
16:33 - Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine
16:28 - Virgil Popescu (PNL): „Taxa pe soare e fake-news” / Cătălin Drulă (USR): Ministrul a spus niște minciuni. Ieșirile PSD-iștilor împotriva lui Popescu sunt ipocrite. La moțiune au făcut scut în jurul lui (VIDEO)
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”