Judecătorii au întrerupt audierea lui Ratko Mladici. Fostul lider militar sârb nu se simte bine

Judecătorii au întrerupt audierea lui Ratko Mladici. Fostul lider militar sârb nu se simte bine
Doctorii sârbi vor decide dacă Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, este în stare să fie audiat în fața judecătorilor, după ce avocatul lui Mladici, Milos Saljic, a anunțat că acesta nu...

Doctorii sârbi vor decide dacă Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, este în stare să fie audiat în fața judecătorilor, după ce avocatul lui Mladici, Milos Saljic, a anunțat că acesta nu se simte bine, relatează BBC.

„El știe că se află în arest, știe unde se află, dar nu recunoaște tribunalul de la Haga”, a declarat Saljic.

„Judecătorul a încercat să-l interogheze pe Ratko Mladici dar nu a reușit pentru că acesta se află într-o condiția psihologică și fizică dificilă. Este greu de stabili orice mijloc de comunicare cu el”, a adăugat avocatul.
În privința extrădării ultimul cuvânt îl va avea Ministerul de Justiție. Procedura ar putea dura până la o săptămână.

Generalul în vârstă de 68 de ani este acuzat că a ordonat asediul de 44 de luni împotriva capitalei Bosniei, Sarajevo, soldat cu moartea a peste 10.000 de persoane. De asemenea, Mladici este acuzat și de masacrul de la Srebenica, în urma căruia 8.000 de bărbați și copii musulmani și-au pierdut viața, fiind uciși de forțele sârbe.

Ratko Mladici a fost arestat

Embed: " />