Julian Assange ar fi transformat o ambasadă din Londra într-un centru de comandă pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane. Fondatorul WikiLeaks riscă aproape 200 de ani de închisoare

Julian Assange ar fi transformat o ambasadă din Londra într-un centru de comandă pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane. Fondatorul WikiLeaks riscă aproape 200 de ani de închisoare
foto: Hepta.ro / Sputnik / Alex McNaughton

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, ar fi transformat ambasada Ecuadorului la Londra într-un centru de comandă pentru amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA anului 2016, arată o serie de documente obținute de CNN, potrivit digi24.ro.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE… (GALERIE FOTO)

Assange ar fi orchestrat o serie de dezvăluiri, care au zdruncinat campania prezidențială americană. El ar fi fost ajutat de mai mulți agenți și hackeri ruși, care l-au vizitat la ambasadă și care i-au adus computere puternice, precum și alte dispozitive pentru a facilita transferul de date.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Aceleași documente arată că întâlnirile au avut loc în momente critice și au durat câteva ore.

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

Ba mai mult, Assange ar fi primit și materiale furate de la echipa de campanie a democratei Hillary Clinton, pe care ulterior le-a publicat pe Internet.

Aceste detallii reies din sutele de rapoarte de supraveghere făcute de o companie privată de securitate din Spania, UC Global. Aceste rapoarte, obținute de CNN, urmăresc mișcările lui Assange și oferă detalii necunoscute până acum asupra celor aproape șapte ani petrecuți în Ambasada Ecuadorului din Londra, scrie publicația.

Surprinzător sau nu, un reprezentant al comunității de informații din Ecuador a confirmat autenticitatea rapoartelor de supraveghere.

Raportul procurorului special american Robert Mueller, care a investigat eventualele ingerințe rusești din cadrul celor mai recente alegeri prezidențiale americane, a scos în lumină că WikiLeaks i-a ajutat pe ruși să manipuleze alegerile din SUA. Ancheta-gigant a arătat că documente obținute de hackeri ar fi fost aduse de curieri la Ambasada Ecuadorului, unde se afla Assange.

Chiar și așa, Julian Assange a negat în repetate rânduri că ar fi colaborat cu Kremlinul și a spus că sursa informațiilor publicate de el „nu este guvernul Rusiei și nici un alt stat”. Assange a susținut că ar fi publicat și informații dăunătoare lui Donald Trump, care atunci era candidat la prezidențiale, dacă le-ar fi primit.

În orice caz, Julian Assange a fost evacuat din ambasada ecuadoriană la Londra, în aprilie, și acum riscă să fie extrădat în SUA unde va fi judecat pentru cea mai mare scurgere de informaţii din istorie.
SUA au lansat 17 capete de acuzare împotriva lui Julian Assange, iar cumulul pedepselor prevăzute de toate aceste acuzaţii se ridică la 175 de ani de închisoare.Statele Unite îi reproşează că a pus în pericol unele dintre sursele lor prin publicarea în 2010 de către WikiLeaks a 250.000 de telegrame diplomatice şi a circa 500.000 de documente confidenţiale despre activităţile armatei americane în Irak şi Afganistan. SUA îl acuză de asemenea că a „complotat” cu fostul analist militar Chelsea Manning, aflat la originea acestei scurgeri fără precedent, mai scrie digi24.ro.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)