Kalush Orchestra scoate la licitație trofeul Eurovision. Banii strânși vor fi donați armatei ucrainene

Kalush Orchestra scoate la licitație trofeul Eurovision. Banii strânși vor fi donați armatei ucrainene
Kalush Orchestra scoate la licitație trofeul Eurovision. Sursa: Caotură video/ Instagram/ kalush.official

Grupul ucrainean Kalush Orchestra, care a câștigat concursul Eurovision, scoate la licitație trofeul pentru a strânge fonduri pentru armata ucraineană, potrivit unui anunț pe Instagram. Oleh Psiuk, solistul grupului, s-a oferit să-și vândă pălăria roz pe care a purtat-o în timpul reprezentației.

Grupul a mai anunțat recent că va face un tur în Europa pentru a strânge fonduri pentru Ucraina și forțele sale armate, potrivit CNN.

Kalush Orchestra va vinde trofeul Eurovision

Kalush Orchestra a câștigat competiția pe 15 mai cu piesa „Stefania. Competiția a marcat primul eveniment cultural major la care ucrainenii au participat de la invadarea Rusiei. Numeroși spectatori au fluturat steagul național al Ucrainei în cursul serii.

Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de KALUSH (@kalush.official)

Câștigătorii Eurovision 2022 plănuiesc un turneu în Europa

Câștigătorii Eurovision 2022 plănuiesc un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistență armatei lui Vladimir Putin.

După ce au câştigat Eurovision 2022 sâmbătă seară în Italia, la Torino, cu piesa „Stefania”, membrii trupei Kalush Orchestra au spus că această victorie „este pentru fiecare ucrainean”. Ucraina a primit 631 de puncte, iar pe scenă, câştigătorii au făcut un apel pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

Solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk, a transmis marți că trupa va anunţa în curând pe Instagram unde va merge în turneu: „La fiecare spectacol vom strânge fonduri pentru nevoile armatei”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe