Solistul Kalush Orchestra se întoarce în Ucraina pentru a se înrola în armată (video)

Solistul Kalush Orchestra se întoarce în Ucraina pentru a se înrola în armată (video)
Foto: Hepta/Abaca Press / Marco Piovanotto.

Solistul Kalush Orchestra, сâștigătorii cele de-a 66-a ediție a Eurovisionului se reîntoarce în Ucraina pentru a se înrola în armată. Ucraineanul și-a luat rămas bun de la iubita sa, în Torino. Mai multe imagini emoționante au apărut în presa internațională.

Câștigătorii Eurovisionului se  alătură armatei ucrainene

Membrii trupei au primit permisiunea de a părăsi Ucraina doar pentru a participa la competiție. Artiștii au primit un ordin prin care li se cere să se întoarcă în Ucraina.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de KALUSH (@kalush.official)

Potrivit legii ucrainene, bărbații cu vârsta cuprinsă între 18-60 au interdicția de a părăsi țara și sunt îndemnați să se alăture armatei pentru a lupta împotriva trupelor ruse.

Solistul Oleg Psyuk a declarat pentru Thesun că este pregătit să se întoarcă în Ucraina pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși, relatează tv8.

Cea de-a 66 ediție a concursului, câștigată de ucraineni

Ucraina a câştigat Eurovision 2022, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucrainenii au fost reprezentaţi de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”.

Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

Urmăriți B1TV.ro și pe