Kiev este în beznă și fără apă: Kliciko a vorbit despre situația din capitală

Kiev este în beznă și fără apă: Kliciko a vorbit despre situația din capitală
Foto: Hepta/DPA Images / Sergei Chuzavkov.

Alimentarea cu apă pe malul stâng al Kievului a fost deja restabilită. Dupa-amiaza va apărea și pe malul drept. Starea sursei de alimentare este puțin mai complicată.

Kievul a rămas fără energie electrică

Potrivit primarului Kievului, Vitalii Klitschko, inginerii energetici și specialiștii Kyivvodokanal au lucrat toată noaptea pentru a restabili susținerea vitală a capitalei.

„Alimentarea cu apă a fost deja restabilită pe malul stâng al orașului. Pe malul drept, plănuim să o refacem dimineața. 70% din Kiev încă nu are electricitate. Inginerii energetici depun toate eforturile pentru rezolvarea problemei. Cu toate acestea, ei spun că acest lucru va depinde de echilibrul sistemului energetic al Ucrainei. Din moment ce Kievul face parte din sistemul energetic național”, a spus primarul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al ONU să acționeze împotriva Rusiei din cauza atacurilor aeriene asupra infrastructurii civile care au aruncat din nou orașele ucrainene în întuneric și frig, pe măsură ce se apropie iarna, scrie Reuters.

Rusia a declanșat miercuri un baraj de rachete în Ucraina, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe