Kim Jong-un, vizită surpriză la Beijing, într-un tren blindat (VIDEO)

Kim Jong-un, vizită surpriză la Beijing, într-un tren blindat (VIDEO)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar fi deplasat în China, la Beijing, în cadrul primei sale vizite în străinătate de la începerea mandatului, în 2011, la bordul unui tren blindat.

Potrivit publicaţiei South China Morning Post, starea de securitate de la Pensiunea de stat Diaoyutai și de la gara din Beijing a revenit repede la normal în după-amiaza zilei de marți, după ce distinctivul tren verde în care se presupune că se afla Kim Jong-un a pornit înapoi spre Phenian.

Două surse, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au confirmat că oaspetele misterios era liderul nord-coreean.
„Nu era sora lui Kim, era Kim însuși”, a spus una dintre surse.

Ministerul chinez de externe încă nu a confirmat vizita lui Kim Jong-un sau a vreunei delegații nord-coreene.

Un oficial din cadrul Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, care se ocupă de relațiile cu Coreea de Nord, a declarat publicaţiei citate că nu are informații cu privire la acest subiect.

South China Morning Post notează că este tradițional faptul că vizitele în China efectuate de către liderii nord-coreeni sunt anunțate numai după ce aceştia au părăsit țara.

Nu sunt deocamdată disponibile alte informaţii privind vizita lui Kim Jong-un, scopul sau itinerariul acesteia.

Vizita a venit, totuşi, pe fondul relaxării tensiunilor din peninsula coreeană, după ce oficialii nordului și sudului au convenit să reia discuțiile, iar președintele american Donald Trump a dat undă verde negocierilor directe cu liderul nord-coreean.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”