Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden la București: ”M-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat parteneriatului strategic” cu România (VIDEO)

Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden la București: ”M-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat parteneriatului strategic” cu România (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis l-a invitat în România pe liderul american Joe Biden. În declarația susținută la finalul Summit-ului NATO de la Bruxelles, șeful statului a spus că a purtat câteva discuții cu președintele american, context în care a primit asigurări din partea acestuia că ”este foarte dedicat” parteneriatului strategic cu România.

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Joe Biden la Summit-ul NATO de la Bruxelles

”Am avut două discuții cu președintele Joe Biden. Prima a fost chiar la început, unde, împreună cu președintele Duda (AndrzejDuda, președintele Poloniei – n.r.) am vrut să-l salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în Dummit-ul B9. A fost o prezență consistentă, a avut un discurs foarte solid.

Evident, am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a partenerului strategic Statele Unite ale Americii pentru Flancul Estic. Președintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia pentru a îmbunătăți această relație”, a declarat Klaus Iohannis răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Klaus Iohannis, despre întâlnirea cu președintele SUA: L-am invitat în România

În acest context, președintele a anunțat că l-a invitat la liderul de la Casa Albă în țara noastră.

”În cea de-a doua scurtă discuție pe care am avut-o spre finalul Summit-ului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o – în 2015 am avut prima întâlnire, atunci a fost vicepreședintele Biden – și că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategică dintre România și SUA. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a mai spus Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)