Klaus Iohannis la Bruxelles: Am încheiat 90 de dosare, ceea ce arată intensitatea și calitatea muncii noastre

Klaus Iohannis la Bruxelles: Am încheiat 90 de dosare, ceea ce arată intensitatea și calitatea muncii noastre
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În ciuda aşteptărilor mici, România a reuşit să încheie 90 de dosare, performante ce reflectă„atât intensitatea muncii noastre, cât și calitatea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă, de la Bruxelles, de vineri.

„Ieri şi astăzi am discutat multe probleme cruciale privitoare la viitorul Uniunii Europene. Voi menţiona câteva dintre ele. (…)

În primul rând, Agenda Strategică pe care am adoptat-o reflectă, în totalitate, cele zece angajamente pe care le-am luat împreună la summit-ul de la Sibiu, ‘Spiritul Summitului de la Sibiu’, aşa cum îl numesc eu”, a declarat preşedintele Iohannis.

„Acum, cheia este să rămânem uniţi, determinaţi şi eficienţi în eforturile noastre de a implementa aceastăagendă (Agenda Strategică de la Sibiu – n.r.), a adăugat el.

„Puțini au avut așteptări foarte mari când a început președinția rotativă a României. Mulți se așteptau să fim mediocri. Dar eu am luat foarte în serios laudele președinților Juncker și Tusk. Am încheiat 90 de dosare, ceea ce arată atât intensitatea muncii noastre, cât și calitatea. Echipa României a arătat ce standarde de calitate are. România e mult mai bună decât imaginea pe care o are„, a mai spus şeful statului.

La rândul lor, atât Donald Tusk, cât şi Jean-Claude Juncker, l-au felicitat pe Klaus Iohannis pentru modul în care a decurs mandatul României la președinția rotavă a Consiliului UE (DetaliiAICI).