Kuweitul anunță că a dejucat trei atacuri ale grupării teroriste Stat Islamic

Kuweitul anunță că a dejucat trei atacuri ale grupării teroriste Stat Islamic
Foto: cnn.com

Ministerul kuweitian de Interne a dejucat trei atacuri în țară planificate de ISIS, după raiduri care au condus la arestarea militanților, potrivit agenției de presă de stat KUNA, preluată de Reuters.

„Ministerul de Interne a declarat, duminică, că a dejucat trei comploturi teroriste vizând securitatea țării, lansând trei raiduri în interiorul și în afara Kuweitului împotriva elementelor teroriste ale așa-numitului Daesh", afirmă KUNA, conform unui comunicat care face referire la acronimul în arabă pentru Statul Islamic.
Cu toate acestea, în comunicat nu se specifică identitatea militanților sau țările unde au fost arestați.

În urmă cu un an, un atentator sinucigaș care avea legătură cu ISIS a ucis 27 de persoane după ce s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei frecventate de șiiți musulmani în capitala Kuweit.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)