L’Humanite: “După ce n-a reușit să-l debarce pe Băsescu, premierul Ponta nici măcar nu-și recunoaște înfrângerea”

L’Humanite: “După ce n-a reușit să-l debarce pe Băsescu, premierul Ponta nici măcar nu-și recunoaște înfrângerea”

Premierul Victor Ponta e criticat de publicația franceză L’Humanite, deoarece nu își recunoaște înfrângerea în urma referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Publicația scrie că Ponta refuză chiar și oferta de reconciliere cu președintele Băsescu, gest “nebenefic pentru România”.

Din momentul în care a preluat şefia Guvernului – odată cu numirea în funcţie de către acelaşi preşedinte pe care l-a vrut suspendat – demiterea lui Băsescu a reprezentat principalul scop al Executivului susţinut de USL. L-a acuzat pe preşedinte că ar fi încălcat Constituţia prin măsurile de austeritate luate în acord cu FMI şi BM. Curtea Constituţională nu a fost de aceeaşi părere, dar Ponta nu s-a oprit nici acolo. Astăzi, după ce n-a reuşit să-l debarce pe Băsescu, nici măcar nu-şi poate recunoaşte înfrângerea. Insistă că opt milioane de români i se opun preşedintelui. Şi răspunde la o ofertă de reconciliere cu un refuz nebenefic pentru România”, se arată în materialul publicat pe site-ul LHumanite.