Laurence Auer, noul ambasador al Franței în România, întâlnire de prezentare cu secretarul de stat pentru afaceri europene

Laurence Auer, noul ambasador al Franței în România, întâlnire de prezentare cu secretarul de stat pentru afaceri europene
sursa foto: MAE

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a primit-o marți, pe Laurence Auer, noua ambasadoare a Franței în România, în vizită de prezentare.

Potrivit unuicomunicat MAE, secretarul de stat pentru afaceri europene a adresat felicitări doamnei Auer pentru recenta numire în funcția de ambasador în România și a asigurat-o de întreaga cooperare pentru îndeplinirea obiectivului de dezvoltare a Parteneriatului Strategic româno-francez.

Iulia Matei a salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale cu Franța, în contextul aniversar în care se împlinesc 140 de ani de relații diplomatice între România și Franța, evocând soliditatea Parteneriatului Strategic și succesul Sezonului România Franța, în care a fost implicată personal ambasadoarea Auer, din poziția pe care a ocupat-o la acel moment.

Oficialul român s-a referit la apropiata vizită oficială în Franța a prim-ministrului României, Ludovic Orban, care va constitui un bun prilej de a aprofunda și dinamiza cooperarea bilaterală, inclusiv pe dimensiunea economică și în alte domenii de interes comun, precum și de a aprofunda colaborarea la nivel european.

Secretarul de stat pentru afaceri europene a transmis, în context, interesul și disponibilitatea părții române pentru o cooperare aprofundată cu Franța în perspectiva Președinției franceze a Consiliul UE, din prima jumătate a anului 2022.

A subliniat, totodată, obiectivul părții române de a conferi un caracter strategic mai pronunțat cooperării cu Franța, menționând importanța reluării consultărilor bilaterale în formatul 2+2 la nivel ministerial (afaceri externe și apărare) care să permită un schimb de opinii aprofundat pe teme de securitate și apărare.

Discuțiile au evidențiat, totodată, dorința ambelor părți de a continua promovarea comună a unor proiecte culturale și de diplomație publică, menite să valorifice afinitățile tradiționale, efervescența culturală și creativitatea artistică din cele două țări.

Noul ambasador al Franței în România

În urmă cu două săptămâni, Laurence Auer, noul ambasador al Franței la București a fost primităla Palatul Cotroceni, de preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de ambasadorii agreați aiCehieiși Republicii PopulareBangladesh.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes în activitate noilor ambasadori şi i-a asigurat de sprijinul autorităţilor române în acţiunile vizând dezvoltarea relaţiilor dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Franceze, preşedintele României a salutat stadiul excelent al relaţiei dintre ţara noastră şi Franţa, bazat pe legături istorice, lingvistice şi culturale profunde, subsumat în prezent unui Parteneriatului Strategic solid. În acest context, cei doi interlocutori au subliniat interesul comun de a actualiza Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic, cu obiectivul de a conferi un nivel superior de ambiţie cooperării româno-franceze atât în plan bilateral, cât şi european sau internaţional.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”