Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani

Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
Foto: Hepta.ro / DPA Images / David Davies

Frank Williams, fondator al echipei de Formula 1 care îi poartă numele și cel mai longeviv principal din istoria „Marelui Circ”, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. Înființată în 1977, Williams Racing domina sportul în perioada anilor `80 și `90 sub conducerea sa.

Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la vârsta de 79 de ani

Echipa construită în numele său avea să devină o poveste de succes în Formula 1, câștigând șapte titluri la piloți și nouă campionate la constructori, relatează CNN.

„Cu mare tristeţe echipa anunţă, în numele familiei Williams, decesul lui Sir Frank Williams, fondator şi fost director al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani. După ce a fost internat vineri, Sir Frank a trecut în nefiinţă în linişte, în această dimineaţă, înconjurat de familia sa. Astăzi îi aducem un omagiu celui pe care l-am iubit şi care ne-a inspsirat. Frank ne va lipsi mult. Le cerem tuturor prietenilor şi colegilor să respecte dorinţa familiei Williams de a i se respecta intimitatea în această perioadă”, au spus reprezentanții echipei de Formula 1.

George Russell, încă pilot la Williams Racing, și-a prezentat și el omagiile.

„Astăzi, îi spunem la revedere omului care ne-a definit echipa”, a spus viitorul pilot al lui Mercedes. „Sir Frank a fost așa o ființă minunată și ne vom aminti mereu de momentele în care am râs împreună. A fost mai mult decât un șef, a fost un mentor și un prieten pentru toți cei care s-au alăturat familiei Williams Racing și pentru mulți alții”, a continuat Russell.

Celălalt pilot al echipei, Nicholas Latifi, s-a arătat și el îndurerat de moartea lui Frank Williams, „o pierdere uriașă pentru sportul nostru și pentru echipa noastră”.

„A fost o onoare să îți reprezint numele pe scena mondială și vom continua să muncim din greu pentru a readuce echipa în vârful grilei”, a declarat Nicholas Latifi.