Libia: Armata atacă ultimul oraș aflat sub controlul rebelilor. „Ne pregătim de masacru”

Libia: Armata atacă ultimul oraș aflat sub controlul rebelilor. „Ne pregătim de masacru”
Forțele armate loiale lui Muammar Gaddafi au lansat, sâmbătă, un atac asupra orașului Misrata, ultima localitate aflată sub controlul rebelilor.Moralul dizidenților este scăzut după ce au suferit o serie de...

Forțele armate loiale lui Muammar Gaddafi au lansat, sâmbătă, un atac asupra orașului Misrata, ultima localitate aflată sub controlul rebelilor.

Moralul dizidenților este scăzut după ce au suferit o serie de înfrângeri în fața armatei și au fost forțati să se refugieze în alte părți ale țării.

Misrata se află la 200 de kilometri de capitala Tripoli și numără 300.000 de persoane.

“Știm că oamenii lui Gaddafi au încercuit Misrata. Se află la 15-20 de kilometri de centrul orașului cu tot cu tancuri și artilerie grea”, a declarat un luptător anti-Gaddafi pentru Reuters.

“Ne pregătim pentru un masacru. Nu știm ce se va întampla dar credem în Dumnezeu. Nu avem resursele necesare să ne putem lupta cu Gaddafi și forțele sale. El are tancuri și artilerie grea, noi avem credința în Dumnezeu”, a adăugat rebelul.

Oficialii libieni susțin că rebelii sunt de fapt gangsteri și membrii ai organizației teroriste al-Qaeda.

Rebelii au declarat că se simt abandonați de toată lumea după ce comunitatea internațională a abandonat intenția de a îl forța pe Gaddafi să nu apeleze la atacuri aeriene împotriva civililor.

Dizidenții spun că fără o închidere a spațiului aerian protestele din ultimele trei săptămâni vor fi fără folos.