Libia: Forțele speciale americane, trimise pentru a antrena rebelii anti-Gaddafi

Libia: Forțele speciale americane, trimise pentru a antrena rebelii anti-Gaddafi
Forțele militare speciale ale Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii și ale Franței au fost trimise pe teritoriul Libiei pentru a antrena rebelii anti-Gaddafi, informează Reuters. Potrivit unui raport confirmat...

Forțele militare speciale ale Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii și ale Franței au fost trimise pe teritoriul Libiei pentru a antrena rebelii anti-Gaddafi, informează Reuters.

Potrivit unui raport confirmat de către un diplomat libian cele „trei țări vestice și-au debarcat trupele speciale în Crynacia și urmează să-și instaleze baza și centrele de antrenament”, arată sursa menționată.

Forțele militare desfășoară în prezent eforturi pentru a neutraliza Forțele Aeriene ale Libei, cu scopul de a limita puterea regimului lui Gaddafi.

Un oficial libian care a dorit să rămână sub anonimat, a spus că militarii englezi și americani au ajuns în zona Crynacia pe 23-24 februarie, find transportați de nave de lupte și ambarcațiuni mici prin porturile Benghazi și Tobruk.

De asemenea, a mai fost depistată o navă de război americană care a trecut prin Canalul Suez, luni, iar în momentul de față se află în sud-vestul Mării Mediterane.

Alte trei nave indiene, inclusiv nava de asalt INS Jalashawa, se îndreatptă spre Libia.

Conform site-ului Reuters, Casa Albă a declarat că navele trimise pe teritoriul libian au scopul de a susține eventuale acțiuni umanitare, dar sunt pregătite și pentru cel mai rău caz, respectiv pentru o posibilă intervenție militară.