Libia: Trei soldați olandezi capturați de trupele guvernamentale

Libia: Trei soldați olandezi capturați de trupele guvernamentale
Ministrul olandez al Apărării, Otte Beeksma, a declarat că cei trei soldați efectau o misiune de salvare a doi europeni, unul de cetățenie olandeză, în momentul când au fost capturați de trupele guvernamentale...

Ministrul olandez al Apărării, Otte Beeksma, a declarat că cei trei soldați efectau o misiune de salvare a doi europeni, unul de cetățenie olandeză, în momentul când au fost capturați de trupele guvernamentale libiene, informează BBC.

Beeksma a menționat că negocierile pentru repatrierea celor trei militari sunt avansate. Între timp cei doi europeni au fost eliberați și au părăsit țara.

“Soldații sunt într-o stare bună, ținând cont de circumstanțe”, a declarat ministrul. Întrebat dacă guvernul olandez îi consideră pe soldați drept ostatici, acesta a spus că “sunt reținuți de autoritățile libiene”.

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat că vestea capturării celor trei militari a fost ținută secret pentru a facilita negocierile privind eliberarea lor.

“Acestea sunt situații în care tăcerea totală este propice pentru purtarea negocierilor în liniște asigurând astfel întoarcerea oamenilor acasă în siguranță”, a declarat Rutte.

Orașul portuar, Sirte, unde au fost capturați cei trei soldați olandezi este considerat drept principala fortăreață rămasa sub controlul liderului libian, Muammar Gaddafi, în centrul țării.