Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, către Stelian Ion: PNL Constanța pune pe masă contractul cu casa de sondare. Doresc să văd dacă și candidatul USR e în stare să facă acest lucru

Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, către Stelian Ion: PNL Constanța pune pe masă contractul cu casa de sondare. Doresc să văd dacă și candidatul USR e în stare să facă acest lucru
Foto: facebook.com/BogdanHutuca

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, îl provoacă pe Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanței, să prezinte contractul cu casa de sondare a opiniei IRES. Asta după ce Stelian Ion a făcut publicr, la începutul acestei săptămâni, datele unui sondaj cu privire cota de încredere a primilor trei canidați, ca șanse de a obține funcția de edil la alegerile din 27 septembrie. Provocarea lansată de Bogdan Huțucă vine și după o serie de afirmații ale useriștilor privind date false cu care PNL ar fi ieșit în piață privind șansele candidatului liberal Vergil Chițac, informează ziarulamprenta.ro.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o miercuri, Bogdan Huțucă a ddeclarat că PNL Constanța lucrează doar cu case de sondare credibile.

“Aceste case de sondare își asumă sondajul, pun antetul și semnează sondajul. Îl asumă și îl susțin. Eu lansez o provocare. PNL Constanța pune pe masă contractul cu casa de sondare. Doresc să văd dacă și candidatul USR e în stare să facă acest lucru: să pună un sondaj pe masă asumat cu cod AEP, de o casă de sondare pretigioasă. Atâta timp cât nu văd acest contract, el nu există”, a spus președintele organizației PNL Constanța.

Stelian Ion a prezentat, recent, un sondaj de opinie realizat în perpectiva alegerilor locale de duminică, ale cărui rezultate ar fi următoarele: Vergil Chițac (PNL) – 25%, Decebal Făgădău (PSD) – 24% și Stelian Ion (USR-PLUS)– 22%.

Candidatul USR-PLUS susținea atunci că cercetarea sociologică vine ca răspuns ”la sondajele falsificate aruncate recent în spațiul public de PNL pentru a crea alegătorilor impresia că doar candidatul liberal are șanse să-l învingă pe candidatul PSD, Decebal Făgădău”.