Liderul Transnistriei, împiedicat să plece la Moscova prin sala VIP a aeroportului din Chișinău

Liderul Transnistriei, împiedicat să plece la Moscova prin sala VIP a aeroportului din Chișinău
Foto: kronpress.ro

Evgheni Șevciuk, liderul separatist de la Tiraspol, a fost împiedicat, luni seara, să plece la Moscova prin sala VIP a Aeroportului Internațional din Chișinău, relatează Agerpres.

Accesul lui Șevciuk spre sala VIP a fost împiedicat de uin grup de aproximativ 20 de participanți la războiul de pe Nistru, membri ai Partidului Național Liberal din Republica Moldova.

„Jos teroriștii! Rușine! Jos separatiștii! Vin bandiții și trec pe aici. Copiii noștri nu pot să meargă la școală în stânga Nistrului, iar ei umblă liber pe aici”, au strigat veteranii de război.

O scurtă încăierare s-a iscat între ei și gărzile de corp ale liderului transnistrean, după ce unul dintre bodyguarzii lui Șevciuk a încercat să-i dea la o parte.

În cele din urmă, liderul transnistrean, ajutat de bodyguarzi, a ajuns la avion pe o ușă de serviciu.

Poliția de frontieră moldoveabă a intervenit, punând capăt incidentului. O parte din grupul de veterani, împreună cu câteva gărzi de corp ale liderului transnistrean, au mers la poliție, dar toate persoanele reținute au la scurt timp eliberate.

Serviciul de presă al regimului separatist de la Tiraspol a declarat pentru agenția rusă de presă Interfax că la originea incidentului s-ar afla serviciile speciale moldovene, pe care le-au acuzat de ”provocare”.