Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss

Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss
Sursa foto: money.ro

Lira sterlină a înregistrat miercuri o scădere în raport cu dolarul american, oprind revenirea de la începutul săptămânii, pe o piață cuprinsă de aversiune față de risc, notează AFP.

Lira sterlină este în scădere față de dolar

Se pare că lira sterlină a pierdut 0,90%, până la 1,1375 dolari, la câteva momente după ce premierul Liz Truss nu a reușit să detalieze principalele puncte ale controversatelor sale măsuri bugetare, care au trimis săptămâna trecută moneda britanică la cel mai scăzut nivel din toate timpurile în raport cu dolarul.

Săptămâna trecută, executivul condus de Liz Truss a prezentat cel mai mare pachet de scutiri de taxe și impozite propus în Marea Britanie în ultima jumătate de secol pentru a-i ajuta pe britanici să treacă peste situația economică dificilă, potrivit hotnews.ro.

Kwasi Kwarteng, ministrul Finanţelor, a reafirmat obiectivul premierului Liz Truss de a dubla ritmul de creştere economică anuală al Marii Britanii, până la 2,5%, şi pentru prima dată, a avansat o cifră cu privire la planurile de cheltuieli ale noului premier.

„Planul nostru este să extindem partea de ofertă a economiei prin reduceri de taxe şi reforme… Astfel vom transforma ciclul vicios de stagnare într-un ciclu virtuos de creştere”, a declarat Kwasi Kwarteng în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe