Gafă în mesajul de felicitare adresat de prim-ministrul Suediei noului premier al Marii Britanii, Liz Truss (FOTO)

Gafă în mesajul de felicitare adresat de prim-ministrul Suediei noului premier al Marii Britanii, Liz Truss (FOTO)
Liz Truss i-a succedat lui Boris Johnson și e noul premier al Marii Britanii. Foto: Hepta - DPA Images / Jacob King

Liz Truss a câștigat șefia Partidului Conservator și a ajuns astfel și premier al Marii Britanii. Rezultatul alegerilor interne a fost întâmpinat de unii cu îngrijorare, iar de alții cu entuziasm. Printre cei care i-au transmis felicitările obișnuite pentru astfel de contexte s-a numărat și premierul Suediei, Magdalena Andersson. Numai că mesajul a inclus o gafă care a stârnit amuzamentul pe rețelele sociale.

Gafă în felicitarea adresată premierului Liz Truss

Pe pagina de Twitter a premierului suedez a fost postat mesajul: „Felicitări lui @liztruss pentru că își asumă rolul de prim-ministru al Regatului Unit”.

Numai că respectivul cont etichetat nu era al noului prim-ministru britanic, ci al unei persoane oarecare. Confuzia s-a petrecut deoarece numele sunt asemănătoare: contul premierului britanic e denumit @Trussliz, iar cel al persoanei etichetate greșit e @Liztruss.

Femeia etichetată greșit s-a amuzat pe seama gafei și a reacționat: „Abia aştept să vin să vă vizitez, pregătiți chiftelele!”, aluzie la delicioasele chifteluțe suedeze.

Liz Truss e noul premier al Marii Britanii. Primul discurs

În primul său discurs de la preluarea funcției, Liz Truss și-a prezentat prioritățile: reducerea impozitelor, subvenționarea facturilor la energie și gaze și revitalizarea Serviciului Național de Sănătate (NHS).

„Am un plan îndrăzneţ de a creşte economia prin reduceri de taxe şi reforme. Voi reduce taxele pentru a recompensa munca grea şi pentru a stimula creşterea investițiilor.

Voi impulsiona reforma în misiunea mea de a face Regatul Unit să funcţioneze, să construiască şi să se dezvolte. Vom depune toate eforturile pentru a ne asigura că oamenii nu primesc facturi uriașe. Şi ne vom asigura, de asemenea, că vom construi spitale, şcoli şi drumuri.

Mă voi ocupa de criza energetică declanșată de războiul lui Vladimir Putin. Voi lua măsuri chiar din această săptămână pentru a face faţă facturilor şi pentru a ne asigura viitoarea aprovizionare cu energie.

În al treilea rând, mă voi asigura că oamenii pot obţine programări la medic şi serviciile NHS de care au nevoie”, a declarat Liz Truss.

De asemenea, ea l-a asigurat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de „sprijinul total” pentru țara sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti