Liviu Dragnea s-a întâlnit cu ministrul francez de Externe: Ce i-a reproșat liderul PSD oficialului de la Paris

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu ministrul francez de Externe: Ce i-a reproșat liderul PSD oficialului de la Paris

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut joi o întâlnire cu ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, în cadrul căreia cei doi au discutat, printre altele, despre parteneriarul dintre cele două țări, relațiile economice și aderarea României la Spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dragnea i-a transmis oficialului francez faptul că este nevoie să fie revizuită foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța.

„Abordarea mea, ca președinte al Camerei Deputaților și al partidului de guvernământ, este foarte clară – trebuie să construim o relație specială între România și Franța, un parteneriat pe sectoare cheie – militar, economic, social și cultural, care să ofere garanția unei colaborări și cooperări corecte și oneste, bazate pe respect reciproc. I-am transmis domnului ministru Jean-Yves Le Drian un mesaj ferm cu privire la necesitatea de revizuire a Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic, al cărui conținut să devină mai concret și aplicat”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.

În privința relațiilor economice, s-a pus accent pe dorința de a diversifica domeniile de cooperare, inclusiv prin transferul de cunoștințe de la instituțiile franceze în materia atragerii de fonduri structurale.