Londra: Percheziții la birourile 21st Century Fox, într-o anchetă privind drepturile de difuzare a evenimentelor sportive

Londra: Percheziții la birourile 21st Century Fox, într-o anchetă privind drepturile de difuzare a evenimentelor sportive
Foto:Variety

Birourile de la Londra ale companiei conduse de Rupert Murdoch au fost luate cu asalt de procurorii europeni. Comisia European a ordonat percheziţii la birourile mai multor companii implicate în drepturile de difuzare sportivă, printre care şi gigantul 21st Century Fox, informează B1 TV.

În acest moment are loc o anchetă privind drepturile de difuzare de la evenimente sportive, însă detaliile complete ale investigației nu sunt clare. Autorităţile europene au efectuat inspecții neanunțate în mai multe state membre la societățile care distribuie drepturile media și drepturi conexe referitoare la diverse evenimente sportive sau la difuzarea acestora.

„Comisia Europeană poate confirma că oficialii săi au efectuat inspecţii neanunţate în mai multe state membre sub premiza companiilor active în distribuţia drepturilor media şi care au legătură cu drepturile de transmisie a mai multor evenimente sportive. Aceste descinderi sunt un pas preliminare în stabilirea practicilor care nu respectă regulile concurenţei”, arată Comisia, într-un comunicat.

Printre companiile percheziţionate s-a numărat inclusiv Fox Networks Group. Aceasta este o unitate de operare a companiei 21st Century Fox condusă de Rupert Murdoch, care distribuie canale TV prin satelit, internet și prin cablu în întreaga lume. Miliardarul Rupert Murdoch este cunoscut pentru relaţia sa deosebită cu preşedintele american Donald Trump. Cei doi au fost de-a lungul timpului atât prieteni apropiaţi, cât şi duşmani.Gigantul media se află într-un proces îndelungat de preluare a trustului Sky, în timpul căruia a intrat sub lupa Londrei şi Bruxelles-ului, care încearcă să se asigure că sunt respectate normele europene. Fox încearcă să cumpere şi cele 61% din procentele Sky pe care nu le deţin în prezent.