LOVITURĂ pentru Statul Islamic: Forțele aliate au INTRAT în RAQQUA, capitala grupării jihadiste

LOVITURĂ pentru Statul Islamic: Forțele aliate au INTRAT în RAQQUA, capitala grupării jihadiste

Forțele democratice siriene (FDS), formate din luptători arabi și kurzi susținuti de Washington, au intrat marți, prin est, în Raqqa, principalul bastion din Siria al gruparii Stat Islamic (SI), au anunțat un comandant al FDS și un ONG, anunțăAFP preluat de RT.

"Marea bătălie a început! Forțele noastre au intrat în cartierul Meshleb din estul orașului", a declarat comandatul FDS Rojda Felat. Observatorul sirian pentru drepturile Omului (OSDH) a confirmat intrarea milițiilor lui Ashadd în acest sector.

Acțiunea are loc la doar o săptămână de la livrarea armelor de către americani.

Orașul a fost capturat de Statul Islamic în 2014 și de atunci a servit drept capitala de facto a mișcării jihadiste în Siriei.

Săptămâna trecută Pentagonul anunța livrarea de arme necesare eliberării orașului Raqqa, lucru condamnat imediat de Turcia, care consideră militarii kurzi din Siria și Irak drept o amenniințare la adresa propriei siguranțe naționale.

Ofensiva asupra Raqqa, comparată ca importanță cu cea asupra Mosulului în Irak, a debutat în noiembrie 2016 cu instaurarea treptată a blocadei asupra orașului. Se estimează că actuala populație a Raqqua este în jur de 300.000, din care 80.000 sun5t aduși din alte zone ale țării.

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)