LOVITURĂ pentru Statul Islamic: Forțele aliate au INTRAT în RAQQUA, capitala grupării jihadiste

LOVITURĂ pentru Statul Islamic: Forțele aliate au INTRAT în RAQQUA, capitala grupării jihadiste

Forțele democratice siriene (FDS), formate din luptători arabi și kurzi susținuti de Washington, au intrat marți, prin est, în Raqqa, principalul bastion din Siria al gruparii Stat Islamic (SI), au anunțat un comandant al FDS și un ONG, anunțăAFP preluat de RT.

"Marea bătălie a început! Forțele noastre au intrat în cartierul Meshleb din estul orașului", a declarat comandatul FDS Rojda Felat. Observatorul sirian pentru drepturile Omului (OSDH) a confirmat intrarea milițiilor lui Ashadd în acest sector.

Acțiunea are loc la doar o săptămână de la livrarea armelor de către americani.

Orașul a fost capturat de Statul Islamic în 2014 și de atunci a servit drept capitala de facto a mișcării jihadiste în Siriei.

Săptămâna trecută Pentagonul anunța livrarea de arme necesare eliberării orașului Raqqa, lucru condamnat imediat de Turcia, care consideră militarii kurzi din Siria și Irak drept o amenniințare la adresa propriei siguranțe naționale.

Ofensiva asupra Raqqa, comparată ca importanță cu cea asupra Mosulului în Irak, a debutat în noiembrie 2016 cu instaurarea treptată a blocadei asupra orașului. Se estimează că actuala populație a Raqqua este în jur de 300.000, din care 80.000 sun5t aduși din alte zone ale țării.