Lucian Romașcanu (PSD) a pledat pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1: „Dacă există minime obiecțiuni, ar trebui ca acestea să fie infirmate sau confirmate de o renumărare” (VIDEO)

Lucian Romașcanu (PSD) a pledat pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1: „Dacă există minime obiecțiuni, ar trebui ca acestea să fie infirmate sau confirmate de o renumărare” (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a vorbit, marți seară, în direct pe B1 TV, despre situația iscată la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei, ocazie cu care a pledat pentru renumărarea voturilor, o procedură prevăzută „de lege și normală în asemenea cazuri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Romașcanu, despre situația de la Sectorul 1, în direct pe B1 TV

„Lucrurile ar putea fi foarte simple dacă nu s-ar duce în zona asta de presiune și de, cum să spun eu, spectacol mediatic, pentru că instituția renumărării voturilor este una statutată de lege și normală în asemenea cazuri. Eu nu văd de ce ar trebui să numărăm voturi în Sectorul 5 sau nu mai știu, prin alte zone unde spun domnul Orban și PNL că au existat fraude, și să nu numărăm la Sectorul 1 sau în alte părți unde spune PSD. Dacă există minime obiecțiuni, ar trebui ca acestea să fie infirmate sau confirmate de o renumărare, care este un act extrem de simplu. Nu dăunează nimănui – ba din contră, ajută democrația pentru că până la urmă, că e PSD, că e USR, că e PNL, cine va câștiga va trebui să aibă legitimitatea deplină a acestui vot. Dreapta unită a reușit să facă un pas grăbit, plecând de la un exit poll care a fost în primul rând perturbat de multe refuzuri de răspuns la ieșirea de la urne, și să transforme acest exit poll într-un verdict final. Verdictul final îl dă BEC-ul, iar dacă există posibile bănuieli de fraudă în ceea ce privește numărarea, renumărarea este finalul și este un lucru extrem, extrem de simplu de făcut. Văd că există unanimitate în cererile de renumărare a voturilor în diverse locuri, atunci să o facem general peste tot unde există probleme. Atunci lucrurile vor fi foarte simple și foarte clare la final”, a declarat Lucian Romașcanu, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

BEC va decide miercuri dacă dă curs solicitării PSDde a fi renumărate voturile de la Sectorul 1. Social-democratulDan Tudorache, primar în exercițiu, a cerut renumărarea voturilor, în timp ce Clotilde Armand,candidata USR-PLUS susținută și de PNL, a spus că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

Dan Tudorache a spus căa solicitatrenumărarea voturilor deoarece își dorește„transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor”. El a spus că e normal să se verifice fiecare vot când e o luptă atât de strânsă. În schimb, nu sunt normale presiunile și manipulările.

Urmăriți B1TV.ro și pe