Ludovic Orban a votat după ce a așteptat o jumătate de oră la intrarea în secție: Eram pregătit să stau și mai mult. Mă aștept la o prezentă mare la vot, chiar în condiții de pandemie (VIDEO)

Ludovic Orban a votat după ce a așteptat o jumătate de oră la intrarea în secție: Eram pregătit să stau și mai mult. Mă aștept la o prezentă mare la vot, chiar în condiții de pandemie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a mers la vot duminică dimineață, la ora 8, la secția din școala din Dobroiești, din județul Ilfov. Orban a stat la cioadă a aproape o jumătate de oră pentru a vota.

Ludovic Orban a votat la alegerile locale, puțin după ora 8.00

Șeful Guvernului a declarat că venise pregătot să aștepte mai mult la coadă înainte de a putea vota. De asemenea, acesta a precizat că regulile sunt respectate în secția de votare și i-a îndemnat pe români să meargă la vot și să respecte regulile d eprotecție instituite de autorități.

”Am votat pentru cei care îmi garantează că pot să îmbuntățească viața comunităților locale, pentru candidați care au proiecte serioase de dezvoltare a comunităților locale.

Sunt niște reguli de protecție care sunt necesare pentru a diminua la maximum posibil riscurile în desfășurarea procesului electoral. Eram pregătit să stau și mai mult”, a spus Orban.

Ludovic Orban: Mă aștept la o prezentă mare la vot, chiar în condiții de pandemie

Totodată, premierul a declarat că se așteaptă ca românii să se prezinte în număr mare la vot, chiar în condițiile în care alegerile din acest an se desfășoară pe fondul pandemiei de coronavirus.

I-am rugat să aibă grijă să fluidizeze votul astfel încât durata de votare să fie cât mai mică. O dată la patru ani ne votăm primari, consilierii locali, consilierii județeni, președinții de consilii județene, e bine să participăm la această decizie pentru că de votul fiecăruia depinde cum va fi administrată comunitatea locală.

Regulile se respectă, numărul de persoane din secție se respectă, chiar au fost mai catoloci decât Papa. Astea sunt procedurile, am încercat să asigurăm reguli care să protejeze sănătatea oamenilor, ca cine merge la vot să nu se îmbolnăvească.

Mă aștept la o prezentă mare la vot, chiar în condiții de pandemie.

Totul este ca alegerile să se desfășoare corect, să se respecte regulile de protecție. Suntem pregîtiți să sancționăm dratic orice act de corupție electorală”, a declarat Ludovic Ornam lșa ieșirea din secția de votare”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)