Ludovic Orban: Obiectivul PNL este acela de a câștiga alegerile. Adversarul nostru politic este PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România (VIDEO)

Ludovic Orban: Obiectivul PNL este acela de a câștiga alegerile. Adversarul nostru politic este PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a subliniat că obiectivul liberalilor este acela de a câștiga alegerile. „Concentrarea noastră este pe lupta împotriva PSD”, a subliniat prim-ministrul, sâmbătă, la Timiș, când a mai spus, printre altele, că formațiunea social-democrată „continuă să reprezinte un pericol grav pentru România”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Obiectivul PNL este acela de a câștiga alegerile. PSD nu este un partid care să fie înfrânt înainte de bătălie

„Premierul este desemnat de partidul care câștigă alegerile. Acesta este răspunsul pe care vi-l dau. Obiectivul Partidului Național Liberal este acela de a câștiga alegerile. Am câștigat alegerile pentru Parlamentul European, alegerile prezidențiale șialegerile locale. Chiar dacă guvernăm poate în cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mulți ani, am arătat că suntem serioși, că suntem responsabili, că de fiecare dată căutăm cele mai bune soluții și că implementăm decizii care să aibă efecte benefice în condițiile date asupra evoluției societății românești. În ceea ce privește strategia politică a Partidului Național Liberal la această campanie este aceeași care a fost și în campaniile anterioare. Adversarul nostru politic este PSD. Am avertizat încă dinainte de alegerile locale că PSD continuă să reprezinte un pericol grav pentru România”, a declarat Ludovic Orban, întrebat despre calculele politice post-alegeri în contextul în care USR-PLUS l-ar putea susține pe Dacian Cioloș pentru poziția de premier.

Președintele PNL a adăugat că „PSD nu este un partid care să fie înfrânt înainte de bătălie. Concentrarea noastră este pe lupta împotriva PSD. Orice altă formațiune care vrea să lupte împotriva PSD și vrea să participe la această bătălie care să asigure cu adevărat un succes pentru România cred că trebuie să își consume energia pentru această bătălie”.

Alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie

Guvernul Orban programase alegerile generale pentru 6 decembrie, dar Curtea Constituțională a respins sesizarea făcută de președintele Klaus Iohannis cu privire la proiectul de lege care prevede că Parlamentul este cel care stabilește data scrutinului, nu cabinetul de la Palatul Victoria. Motivarea deciziei CCR arată că Hotărârea privind data de 6 decembrie va înceta să mai producă efecte odată cu intrarea în vigoare a proiectului respectiv, astfel că totul depinde de viteza cu care acesta va trece prin circuitul legislativ. În acest context, Președintele României l-a retrimis Legislativului, spre reexaminare, potrivit anunțului făcut vineri de Administrația Prezidențială.

„În aplicarea acestor dispoziții legale, Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 744/2020, prin care a stabilit că data desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților este ziua de duminică, 6 decembrie 2020. De asemenea, în aceeași zi, a fost adoptată și Hotărârea nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020. Potrivit acestui calendar, au fost deja desemnați judecătorii în birourile electorale, au fost puse deja la dispoziția biroului electoral de circumscripție pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării listele electorale din străinătate pentru votul prin corespondență, a fost actualizat Registrul electoral, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru circumscripția pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au definitivat candidaturile organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale pentru toate circumscripțiile electorale, s-au comunicat către Biroul Electoral Central listele de candidați și candidaturile independente, s-au stabilit machetele fiecărui buletin de vot pentru circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale din țară și s-a făcut înregistrarea în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opțiunea pentru votul prin corespondență”, se arată, printre altele, în cererea de reexaminare.