Ludovic Orban: La propunerea PNL, congresul Partidului Popular European a votat în unanimitate rezoluția privind situația din Republica Moldova. Ce prevede documentul (VIDEO)

Ludovic Orban: La propunerea PNL, congresul Partidului Popular European a votat în unanimitate rezoluția privind situația din Republica Moldova. Ce prevede documentul (VIDEO)

Ludovic Orban a declarat că, la propunerea PNL, Partidului Popular European a votat la congres, în unanimitate, rezoluția privind Republica Moldova. Documentul a fost gândit de PNL, împreună cu partenerii moldoveni, drept reacție la gravele derapaje de la democrațieînregistrate în această țară în ultima perioadă.

”În cadrul Congresului PPE a fost adoptată în unanimitate, la propunerea PNL, care a inițiat această rezoluție, a fost adoptată rezoluția nr. 5 cu privire la situația din Republica Moldova. Această rezoluție am gândit-o împreună cu partidele partenere din Republica Moldova, PAS și PDA. Rezoluția e una prin care se solicită autorităților din Republica Moldova să garanteze principiul reprezentării democratice și să asigure că voința cetățenilor e respectată, așa cum a fost ea exprimată la alegerile de la Chișinău, să asigure principiul independenței justițieiși să renunțe la practicile nedemocratice de politizare a sistemului de justiție, să garanteze pluralismul politic și să stopeze hărțuirea și intimidarea liderilor din Opozitia și toate persecuțiile și intimidările contra membrilor Opoziției. De asemenea, cere să fie modificată legislația conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și OSCE, să respecte principiile internaționale și să garanteze un mediu care să permită societății civile și ONG-urilor să funcționeze. Rezoluția arată poziția PPE privitor la gravele derapaje de la democrație care s-au produs în ultima perioadă în Republica Moldova”, a explicat Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a mai precizat că, în cadrul congresului, PPE l-a desemnat drept candidat al partidului pentru președinția Comisiei Europene pe Manfred Weber, un lider european foarte apropiat de PNL: ”În cadrul congresului, principala decizie care a fost luată a fost aceea de desemnare în funcția de candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene pe Manfred Weber. PNL a susținut candidatura lui Weber, pe care îl considerăm un bun cunoscător al situației din România, e un lider european apropiat de PNL și un lider care are capacitatea ca în viitorul mandat de președinte CE să ofere răspunsuri convingătoare pentru problemele cu care se confruntă Europa și fiecare țară a UE”.

Orban a mai precizat că membrii delegației PNL au avut mai multe întâlniri cu mai mulți oficiali UE, cu 5 comisari europeni și cu 3 premieri ai unor state membre UE. În cadrul acestora au discutat despre relația dintre România și UE și despre modalitățile în care, la nivel european, se pot lua decizii în beneficiul românilor.

De asemenea, liberalii au cerut ca, după Brexit, să nu fie afectate bugetele pentru coeziune și pentru agricultură, în special. În plus, liberalii le-au solicitat comisarilor sprijin pentru amendamentul depus de PNL privind alocarea a 50 de milioane de eurodrept despăgubiri pentru românii care au rămas fără porci din cauza pestei porcine africane.

Ultima oră
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu