Ludovic Orban: Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia Sandu, un preşedinte competent şi responsabil

Ludovic Orban: Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia Sandu, un preşedinte competent şi responsabil
Foto: gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de felicitărare pentru Maia Sandu, care a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Acesta consideră că „suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric”.

Ludovic Orban: Maia Sandu, un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de UE

”O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova.

Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană (UE, n.r.)”, a scris primul ministru, pe Facebook.

Oficialul a adăugat că Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova și va sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles.

”Am crezut de la început în Maia atunci când mulți nu îi acordau nicio șansă în fața lui Igor Dodon. PNL a fost și va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câștiga și guvernarea”, a conchis Ludovic Orban.

Maia Sandu, noul președinte al Republicii Moldova

Amintim că Maia Sandu, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, potrivit datele centralizate de Comisia Electorală Centrală, până la această oră.

Numărarea voturilor în toate secțiile din Republica Moldova s-a încheiat, însă sunt așteptate și rezultatele din diaspora. Până acum au fost procesate deja peste 99 la sută din date (2.124 de secții de vot din totalul de 2.143). Potrivit digi24, Maia Sandu are 57,09 % din voturi, iar Dodon, 42,9 %. Maia Sandu va fi prima femeie președinte al Republicii Moldova.

După aflarea veștii că are un avans semnificativ în fața contracandidatului său, Igor Dodon, Maia Sandu a declarat că principalele obiective ale viitorului său mandat sunt respectarea valorilor de democratice și îmbunătățirea relațiilor cu România și Uniunea Europeană.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile