Lufthansa a anulat aproape 900 de zboruri programate miercuri din cauza grevei personalului de la aeroporturile din Germania

Lufthansa a anulat aproape 900 de zboruri programate miercuri din cauza grevei personalului de la aeroporturile din Germania
foto: ziarulclujean.ro

Lufthansa, compania aeriană germană, a anunțat marți că va anula 895 de zboruri programate pentru ziua de miercuri din cauza grevei care va fi demarată în aceeași zi de sindicatul Ver.di.

Într-un comunicat de presă, Lufthansa a informat că va opera doar 40% din numărul total de aproximativ 1.500 de zboruri din și spre aeroporturile din Germania, cele mai afectate urmând să fie aeroporturile din Frankfurt și Munchen, informează Reuters.

Transportatorul aerian a precizat că un număr de 545 de zboruri cu destinația sau cu plecarea de pe aeroportul din Munchen vor fi anulate, în timp ce în cazul aeroportului din Frankfurt vor fi anulate 350 de zboruri.

Clienții Lufthansa vor putea să își modifice gratuit rezervările, iar cei pentru rutele interne vor putea utiliza trenurile Deutsche Bahn, a subliniat compania aeriană germană.

Ver.di solicită o majorare salarială de 6% pentru cei peste două milioane de angajați din sectorul public pe care îi reprezintă și următoarea rundă de negocieri cu autoritățile sunt programate pentru zilele de joi și vineri.

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)