Lukașenko acuză Kievul că a tras cu rachete spre Belarus: „Slavă Domnului, sistemele antiaeriene Panțîr au reușit să intercepteze toate țintele”

Lukașenko acuză Kievul că a tras cu rachete spre Belarus: Slavă Domnului, sistemele antiaeriene Panțîr au reușit să intercepteze toate țintele
Foto: Hepta/Zuma Press / Mykhaylo Palinchak/

Aleksandr Lukașenko lansează acuzații grave la adresa Kievului. Președintele Lukașenko acuză autoritățile ucrainene că au ordonat un atac cu rachetă asupra țintelor de pe teritoriul Belarusului., a relatat agenția de stat Belta, potrivit Reuters.

Lukașemko acuză Kievul că a lansat un atac cu rachete asupra Belarusului

Lukașenko, care nu a furnizat vreo dovadă în susținerea afirmațiilor sale, a mai spus că Belarusul nu vrea război cu Ucraina, dar că va lupta în caz că teritoriul său va fi invadat.

„Ne provoacă. Trebuie să vă spun, în urmă cu trei zile, poate mai mult, o încercare de a lovi facilităţi militare de pe teritoriul belarus a fost făcută de pe teritoriul Ucrainei”, ar fi declarat președintele Lukașenko, conform agenției oficiale Belta.

„Dar, slavă Domnului, sistemele antiaeriene Panțîr au reușit să intercepteze toate rachetele lansate de forțele armate ucrainene”, a mai spus Lukașenko.

El a mai ținut să precizeze că nu există trupe din Belarus care luptă în ceea ce Moscova numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Andriy Godyk, șeful adjunct al armatei ucrainene, a transmis că regiunea Liov din vestul Ucrainei se pregătește pentru o posibilă invazie din Belarus.

Rusia ar putea invada vestul Ucrainei dinspre Belarus

Godyk a anunțat că în regiune se construiesc rețele suplimentare de inginerie și apărare. Totodată, aceasta a îndemnat locuitorii să fie pregătiți pentru o creștere a numărului de rachete care ar putea lovi zona și lovituri aeriene.

Dacă invazia regiunii Liov va avea loc, Rusia ar urmări, în principal, „tăierea” liniilor de aprovizionare a Ucrainei cu armemant vestic prin Polonia, potrivit ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe