Macron despre candidatura Republicii Moldova pentru aderarea la UE: e „perfect legitimă”

Macron despre candidatura Republicii Moldova pentru aderarea la UE: e perfect legitimă
Conferință de presă comună Macron și Maia Sandu, sursă foto: captură YT

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană este „perfect legitimă”, vorbind la o conferință de presă comună, alături de președinta Maia Sandu, arată Reuters.

Moldova vrea în UE și de teama separatiștilor

Moldova, care se învecinează cu Ucraina la est și România la vest, a continuat eforturile de aderare la UE pe fondul temerilor că ar putea fi atrasă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, în special din cauza separatiștilor pro-ruși din regiunea moldovenească Transnistria.
Franța va contribui la obținerea unui consens între membrii UE pe tema cererii de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar în cadrul unei reuniuni cruciale a Consiliului de săptămâna viitoare, a declarat Macron.

„Mă bucur să-i urez bun venit președintelui Emmanuel Macron, la Chișinău, odată ce lucrăm la consolidarea cooperării. Franța este un partener de lungă durată. Vom discuta despre relațiile bilaterale și cererea Moldovei pentru aderarea la UE”, a scris Maia Sandu pe Twitter, înainte de întâlnire.

Urmăriți B1TV.ro și pe