MAE: 79 de români au fost evacuați din Libia prin Tunisia

MAE: 79 de români au fost evacuați din Libia prin Tunisia
Un grup de 79 de români au fost evacuați din Libia, luni, prin punctul de frontiera Dahibat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Românii se află in acest moment în Tunisia. Trecerea frontierei s-a...

Un grup de 79 de români au fost evacuați din Libia, luni, prin punctul de frontiera Dahibat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Românii se află in acest moment în Tunisia.

Trecerea frontierei s-a făcut cu sprijinul consulului României la Tunis, care a parcurs circa 600 de kilometri până la Dahibat în acest scop. Cetățenii români urmează să fie aduși în România cu ajutorul unui transport aerian. Comunicatul MAE arată că pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor români instituția s-a ocupat de toate procedurile de procesare a documentelor de călătorie și a trimis un funcționar consular la Tunis pentru a acorda asistență persoanelor evacuate.

Teodor Baconschi a spus că cei 42 de români evacuați din Libia la bordul navei britanice HMS Cumberlan au ajuns, luni, în Malta, de unde vor fi preluați de o aeronavă românească și transportați la București.

Numarul cetățenilor europeni evacuați de echipele românești a ajuns la 49.

În continuare, MAE, depune toate eforturile pentru evacuarea cetățenilor români rămași în Libia și care se află la distanțe mari de capitala Tripoli. Instituția recomandă tuturor cetățenilor români aflați în Libia să părăsească aceasta țară.