MAE, precizări după accidentul de la Budapesta: Câți români au ajuns la spital 

MAE, precizări după accidentul de la Budapesta: Câți români au ajuns la spital 

Ministerul Afacerilor Externe face precizări cu privire la accidentul produs duminică pe aeroportul Ferenc Liszt din Budapesta, în urma căruia opt români au fost răniți.

Potrivit unui comunicat al MAE, doi dintre răniți au fost transportați la spital pentru verificări suplimentare, un singur român rămânând internat.

”Ambasada României la Budapesta are în atenţie accidentul produs pe aeroportul internațional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare.

Conform datelor obținute, accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a 8 cetăţeni români, care au primit îngrijiri medicale la fața locului. Dintre aceștia, doi au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru verificări suplimentare.

La momentul de față, un singur cetățean român mai este internat pentru tratament de specialitate.

Ambasada României în Ungaria monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale și unitatea spitalicească, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, au transmis reprezentanții MAE.

Tags:
Ultima oră