MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: Turiștii, în pericol din cauza virusului West Nile 

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: Turiștii, în pericol din cauza virusului West Nile 
Foto: pixabay.com

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie pentru Grecia, unde autoritățile anunță că există riscul contractării virusului West Nile pentru perioada de vară.

MAE transmite printr-un comunicat de presă că până în acest moment, în Grecia au fost raportate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu West Nile, iar două persoane au murit din cauza virusului.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

În acest context, românii care călătoresc în Grecia sunt sfătuiți să ”folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului și (…) repelente și spray atât pentru corp, cât și pentru mediul înconjurător”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MAE:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autoritățile responsabile au anunțat asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară. Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care 2 (două) persoane au decedat.

Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului și, de asemenea, să folosească repelente și spray atât pentru corp, cât și pentru mediul înconjurător.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Regiunile afectate până în prezent sunt: Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica, Spata.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internethttp://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro,www.mae.roși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.