MAE: Trei români se află într-un adăpost din Japonia

MAE: Trei români se află într-un adăpost din Japonia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, sâmbătă, că în acest moment nu există informații privind victime de cetățenie româna în Japonia, însă trei români se află într-un adăpost din Sendai, în...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, sâmbătă, că în acest moment nu există informații privind victime de cetățenie româna în Japonia, însă trei români se află într-un adăpost din Sendai, în siguranță.

“Până în acest moment autorităţile nipone nu au semnalat Ambasadei României prezenţa unor cetăţeni români printre victimele cutremurului, situaţia fiind permanent monitorizată. Ambasada României din Japonia a contactat Centrul de Urgenţă din localitatea Sendai care a comunicat că trei cetăţeni romani se află în adăpostul din localitate şi că aceştia sunt în siguranţă. Reprezentanţii misiunii diplomatice continuă verificările şi strângerea de informaţii privind situaţia cetăţenilor români din zonele afectate”, se arată în comunicatul MAE de sâmbătă.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 care a avut loc, vineri, în Japonia reprezintă cel mai puternic seism înregistrat de această țară în istoria sa.

Sendai a fost una dintre cele mai afectate zone din Japonia în urma cutremurului precum și a tsunami-ului declanșat de acesta.

Ultimul bilanț arată că s-au înregistrat peste 700 de morți, 800 de dispăruți și aproape 1.200 de răniți.