Mai marii lumii: Grupul BILDERBERG pune sub lupă președinția lui Trump

Mai marii lumii: Grupul BILDERBERG pune sub lupă președinția lui Trump

Grupul Bilderberg, un club confidențial din care fac parte aproximativ 130 dintre cei mai puternici oameni din lume, se reunește începând de joi în estul Statelor Unite, în cadrul reuniunii anuale cu ușile închise, iar subiectul central din acest an este președintia lui Donald Trump, relatează News.ro.

Cei 131 de reprezentanți politici, capete încoronate și personalități ale lumii afacerilor sau presei vor discuta, timp de patru zile, și despre viitorul Uniunii Europene (UE) sau relațiile transatlantice, potrivit unui comunicat emis de foarte discretul grup.

Clubul Bilderberg, ale carui reuniuni secrete au generat tot felul de teorii conspiraționiste de decenii, se reunește la Chantilly, un oraș din statul Virginia, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Washington.

Anul acesta, reuniunea le va permite mai multor consilieri ai lui Donald Trump (ca secretarul său al Comerțului, Wilbur Ross, sau consilierului său pe probleme de securitate națională, generalul H.R. McMaster) să dezbată cu criticii miliardarului care a ajuns președinte, printre care se află Eric Schmidt, președintele Alphabet, casa-mamă a Google.

Pe ordinea de zi a întrunirii grupului Bilderberg mai figurează Rusia, China, proliferarea nucleară, mondializarea și "războiul împotriva informației".

La reuniune iau parte somități precum fostul diplomat Henry Kissinger, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, regele Olandei Willem-Alexander sau fostul director CIA John Brennan.

Tags: